Formgivare

Designers

Med innovativa lösningar och fulländad design skapar vårt duktiga inhouse team produkter för att möta kundens önskemål och marknadens krav.

Johan Kauppi

Johan Kauppi har rötterna i Norrbotten och en magisterexamen i design.
Som designer och inredningsarkitekt arbetar Johan multidisciplinärt med produktdesign, rumsformgivning och gestaltning av miljöer. I portfolion hittas spännande projekt i olika skalor, från broar och utegym till kontorsmöbler och badrumskoncept.

Tim Alpen

Tim Alpen startade sin utbildning inom design på olika hantverksskolor runt om i Sverige men slutförde sin utbildning inom Möbeldesign på Carl Malmsten Furniture Studies. Efter utbildningen startade han Tim Alpen Design i Stockholm. Idag är Tim Alpen Design ett företag som jobbar inom möbeldesign, produktdesign och grafisk formgivning. Idag samarbetar Tim Alpen Design med flera olika företag inom olika produktområden, material och tekniker.

Lukas Dahlén

Efter form- och arkitekturutbildning på Cumbria College och Konstfack samt arbete på arkitektkontor driver Lukas numera den egna studion Ringvide på Gotland.

Genom produktdesign och arkitektur söker han nya uttryck och funktioner i olika skalor med ett expressivt formspråk och hög integritet. Allt med respekt för naturen och materialen den erbjuder.

Bertil Harström

Arkitekt SIR/MSA Bertil Harström har samarbetat med Glimakra sedan 1994 och resultatet är en serie produkter varav de flesta, som Natura, Nopiano, Wannabetree och Ziggy, fortfarande är i produktion. De senaste produkterna Sabine och Global Local har Bertil tagit fram i  samarbete med kollegan Johan Kauppi. Förutom design arbetar Bertil idag med utvecklingsprojekt för turistbranschen där Treehotel blivit en internationell framgång. ArcticBath, också i samarbete med Johan Kauppi, är ytterligare ett exempel på ett unikt designarbete i den norrländska glesbygden.

Joel Karlsson

Krook & Tjäder Design är en del av Arkitekterna Krook & Tjäder, ett av Sveriges större arkitektkontor.
Krook & Tjäder Design arbetar främst med produkter kopplade till Arkitektur, såsom belysning, möbler och beslag.
Företagets CEO och partner, Joel Karlsson, har omfattande erfarenhet från nära samarbeten med producenter som Mitab, Karl Andersson & Söner, Örsjö Belysning, Zero, Ateljé Lyktan, Assa, Nola och Glimakra of Sweden.

Tom Stepp

Tom Stepp MAA MDD är formgivaren bakom klädhängaren Klods Hans, garderoben Rock ‘n Roll och exponeringsskåpet Link. Tom är arkitekt vid Kungliga Danska Konstakademin, och vinnare av flera utmärkelser. Han arbetar med ett antal danska och internationella företag, kända för sin exklusiva design och goda kvalitet.

Maria Grönberg

Maria Grönberg är formgivaren bakom väggabsorbenten Ocean.

Nils Gulin

Nils Gulin SIR/MSA, MFA är formgivaren bakom golvskärmen Webb. Han startade 1995 Gulin Interiör i Göteborg där han arbetar med inredning, utställningar och möbeldesign.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Omgiven av glittrande sjöar och grönskande fält och skogar, är Glimåkra by hjärtat för vår design och produktion.