Glimakra of Sweden

Glimakra of Sweden är ett svenskt företag med värdedrivande faktorer som skandinavisk akustisk högre design, större flexibilitet samt bättre kvalitet. Med dessa skapar vi gynnsamma ljudlandskap för olika typer av offentliga miljöer.

Med kunskap och erfarenhet utvecklar och tillverkar vi produkter i vår egen produktion i Glimåkra. Vi har ett löpande samarbete med många framstående formgivare.

Where design and acoustics come together

Miljö och kvalitet

Med kunden i fokus strävar vi efter att vår verksamhet ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Våra produkter är tidlösa och av förstklassig kvalitet med lång livslängd. Vi använder rena, oblandade material så långt det går viket underlättar återvinning av produkterna. För att ytterligare värna om miljön så väljer vi leverantörer i närområdet, vilket minskar transportsträckorna.

Det är vår målsättning att tillgodose våra kunders krav vid varje enskild order efter de förutsättningar vi har. Våra kunder ska kunna lita på att leveransen sker i rätt tid och med rätt kvalitet.

Glimakra of Sweden är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

Flertalet av våra produkter är märkta med Möbelfakta. Möbelfakta ställer hårda krav på kvalitet, miljö och socialt ansvar. Därmed är Möbelfakta den mest kompletta produktmärkningen för svenska möbler. När du köper en produkt som är märkt med Möbelfakta kan du vara säker på att du får en bra produkt.

Glimakra of Swedens material från Tranås är dessutom certifierade hos FSC® läs mer här

 

Historia

Vi har arbetat med trä i snart 70 år och har därmed skaffat oss ett gediget kunnande. I fabriken överförs hantverket naturligt mellan olika generationer. Sedan företagets start, 1948, och fram till 1998 var tillverkning av handvävstolar en viktig del av verksamheten. I mitten av 80-talet inriktades verksamheten allt mer mot designade inredningsprodukter för offentlig miljö. Sedan 2006 tillverkar vi kundanpassade fönster för moderna villor, lägenheter och kulturhistoriskt värdefulla byggnader och sedan 2012 producerar vi vägg- och skärmsystem i kompaktlaminat för duschrum, tvättstugor och omklädningsrum. 2016 köpte Glimakra of Sweden en produktionsenhet i Tranås, en ledande underleverantör av fanerade komponenter till möbel- och inredningsindustrin.

Glimakra of Sweden är sedan 2007 en del av Garpcokoncernen, garpco.com.

Skaffa vårt nyhetsbrev

Omgiven av glittrande sjöar och grönskande fält och skogar, är Glimåkra by hjärtat för vår design och produktion.