Vi söker en Exportchef

Omgivet av glittrande sjöar, frodiga fält och skogar är Glimåkra hjärtat av vår design och produktion, och det har varit så i 70 år.

För att säkerställa estetisk och teknisk kvalitet med rätt ljudabsorption arbetar våra designers och möbelsnickare nära varandra. Vi använder rena, oblandade material och är miljö-och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.
2018 fick vi utmärkelserna GOLD för Wakufuru och WINNER för LimbusFloor Subtle av German Design Award.
Vi säljer och marknadsför vårt sortiment i huvudsak till de Nordiska länderna samt Beneluxländerna, Frankrike och Tyskland, men med en uttalad ambition att växa på exportmarknaden. Försäljningen är inriktad på återförsäljare och arkitekter.

Som Exportchef ansvarar du för att ta oss vidare på vår exportmarknad utanför Skandinavien. Vi har påbörjat arbetet och nu är det dags att ta vår tillväxt till en ny nivå. Rollen innebär ett strategiskt såväl som operativt arbete med många kontaktytor, för att utvärdera, hitta de rätta säljkanalerna och driva försäljningen enligt budget och aktivitetsplan. Du ansvarar för all kommunikation med intressenter utanför Skandinavien i allt från marknadsföring till offerter/förfrågningar. Fokus ligger på att bearbeta återförsäljare, arkitekter och slutkunder. Förutom att planera marknadsaktiviteter såsom mässor, utställningar etc, är du delaktig i framtagning av marknadsföringsmaterial och även en viktig informationskälla till vår produktutveckling. I förlängningen kommer du att leda arbetet för kommande exportförsäljning, som innebär att etablera såväl rutiner och arbetssätt som nya medarbetare. Ur strategisk synpunkt bor du lämpligen kring Malmö regionen. Du rapporterar till vår Marknadschef.

Dina Kvalifikationer/Egenskaper

• Högskoleexamen inom ekonomi, marknadsföring eller motsvarande erfarenheter.
• Minst fem års erfarenhet av liknande befattning, gärna inom inredning eller akustik.
• Strategisk, driven med gott affärssinne och som trivs i en högpresterande miljö.
• Skicklig relationsbyggare med god samarbetsförmåga såväl i interna som externa kontakter.
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder ett utmanande och variationsrikt arbete i ett expansivt företag med starkt fokus på design och kvalitet.
Ansök här! Du kommer att länkas till en ny sida där du sedan enkelt kan bifoga ditt CV och brev. Då urvalet sker löpande ser vi fram emot din ansökan snarast. Vid frågor kontakta Ann-Sophie Wågö, Comline Rekrytering 0410-25088.

 

Skaffa vårt nyhetsbrev

Omgiven av glittrande sjöar och grönskande fält och skogar, är Glimåkra by hjärtat för vår design och produktion.