Medical

I vår Medical serie erbjuder vi beprövade produkter som är speciellt anpassade för sjukvården. Produkterna är flexibla, lättrengörliga och mobila och är dessutom producerade i Sverige. Glimakra of Sweden är en ledande tillverkare av avskärmningsprodukter för offentlig miljö, och efter påtryckningar och önskemål från flera av våra kunder, har vi nu anpassat ett antal produkter i vårt utbud till sjukvårdsmiljö. Produkterna har med andra ord lång historik i vårt sortiment, vilket gör dem pålitliga och hållbara.

Med Glimakra Medical erbjuder vi flexibla, avtorkningsbara, lättmonterade golvskärmar, fasta och mobila väggsystem samt fristående moduler i diverse storlekar för temporära sjukhus men också för traditionella sjukhus, vårdcentraler, vårdhem, äldreboende, kriscenter mm.

Medical sortimentet produceras i rationella fabriker i Sverige, med korta leveranstider och säkra leveransflöden av material.

Här hittar du vår nedladdningsbara broschyr med hela vårt Medical sortiment.

 

Golvskärmar, Sjukvård, Covid 19, Coronovirus, Skärmväggssystem, Skärmväggar, Avskärmning, sjukhusmöbler, Room dividers, Healthcare, Screen Wall System, Hospital Screens, Screening, Nursing products, Raumteiler, Gesundheitswesen, Bildschirm-Wand-System, Screens, Abschirmung, Hospital-Produkte, Gulvskærm, Sundhedspleje, skærmvægssystem, adskillelser, Skærmvæg, Afskærmning, pleje møbler

Viking Medical

Viking Medical är en mobil vikbar golvskärm med avtorkningsbara ytor. Den passar utmärkt som tillfällig avskärmning mellan t ex sängar i en sjukhussal eller där man snabbt behöver tillfällig avskärmning. Gummihjulen gör den mycket enkel att förflytta och den hopvikbara skärmen tar mycket liten plats då en inte används. Viking Medical fungerar även som en dubbelsidig Whiteboardtavla, då det är fullt möjligt att skriva text på vardera sida av vikskärmen.
Läs mer om Viking Medical här

Golvskärmar, Sjukvård, Covid 19, Coronovirus, Skärmväggssystem, Skärmväggar, Avskärmning, sjukhusmöbler, Room dividers, Healthcare, Screen Wall System, Hospital Screens, Screening, Nursing products, Raumteiler, Gesundheitswesen, Bildschirm-Wand-System, Screens, Abschirmung, Hospital-Produkte, Gulvskærm, Sundhedspleje, skærmvægssystem, adskillelser, Skærmvæg, Afskærmning, pleje møbler

Europo Medical

Europo Medical är ett flexibelt golvskärmssystem anpassat för sjukvården. De stabila golvskärmarna kopplas ihop med rejäla kopplingsstolpar och går att bygga i otroligt många olika konstellationer. Europo Medical golvskärm har ett snabbkopplingssystem vilket gör det oerhört enkelt att montera ihop och demontera isär dem.
Läs mer om Europo Medical här

EuropoRoom Medical

EuroRoom Medical är flexibla, avtorkningsbara rumsbyggande skiljeväggar med träram. Systemet kan vara fristående, eller fästas i vägg och kan höjdanpassas mot tak från 2070 till 2700 mm. Väggarna är avtorkningsbara och gjorda av antingen HPL-laminat, eller härdat glas och kan fritt ändras hur och var man vill. Bredderna kan anpassas för exakta byggmått och med skjutdörrar kan låsbara rum skapas. EuropoRoom Medical finns i ett antal standardmoduler, men kan alltså helt fritt måttanpassas enligt önskemål. Skärmväggarna har snabbkopplingar som sätts ihop med kopplingsstolpar som gör det väldigt enkelt att montera upp och demontera ned.
Läs mer om EuropoRoom Medical här

Space Medical Skärmväggssystem

Space Medical är ett robust skärmväggsystem av vilket man lätt kan bygga upp väggar och ”rum i rummet”, som skall stå tillfälligt eller bestående. Det är enkelt att skapa sänghallar, privata rum, omklädningshytter, behandlingsrum eller toalett och duschbås. Space Medical´s flexibla skärmväggssystem kan med fördel placeras i t ex mässhallar, sjukhus, gymnastiksalar eller idrottsanläggningar. Skärmväggsystemet behöver inte förankras i varken golv, vägg eller tak. Det flexibla systemet gör det möjligt att bygga med dörrar, avskiljningsskärmar, draperiskenor och öppningar, i stort sett var man vill.

Skärmväggsystemet Space Medical är tät mot golv, men går också att fås med 150 mm ”luftspalt” mellan golv och skärmvägg, om så önskas. Systemet är uppbyggt av kompaktlaminat vilket ger en mycket god hygien för sjukhusmiljö, samt är väldigt lätt att torka av och tål ordentlig vattenavspolning vid rengöring. De mycket robusta och tåliga kompaktlaminatväggarna sätts upp med ett aluminiumprofilsystem och monteringen är både enkel och snabb att genomföra.
Läs mer om Space Medical Skärmväggssystem här

Space Medical Fast skärm

Space Medical Fast skärmvägg, är en robust skärmvägg utvecklad för platser där mer permanent avskärmning önskas. Man utgår alltid från vägg och därifrån är det enkelt att bygga raka väggar, L-formade väggar, T-formade väggar, vinkelväggar, kort sagt kan ni skapa era egna avskärmade väggar hur ni vill. De fasta skärmarna är utvecklade för avskärmningar mellan t ex sängar i sjuksalar/vårdrum, omklädningshytter, behandlingsrum eller mötesrum.

Våra fasta skärmar finns i tre standardhöjder och tre standardbredder som man kan kombinera hur som helst, vi erbjuder även speciallösningar. Väggarna är tillverkade av kompaktlaminat vilket ger en bra hygien för sjukhusmiljö, samt är väldigt lätt att torka av och tål ordentligt vattenavspolning vid rengöring. De mycket robusta och tåliga kompaktlaminatväggarna sätts upp med ett aluminiumprofilsystem och monteringen är både enkel och snabb att genomföra.
Läs mer om Space Medical Fast skärm här

Berätta mer

Frågor? Tala direkt med någon av våra experter. Lämna ditt telefonnummer eller din e-postadress så kommer vi att kontakta dig.

Kontakta mig