Glimakra of Sweden

Glimakra of Sweden är ett svenskt företag med värdedrivande faktorer som skandinavisk akustisk högre design, större flexibilitet samt bättre kvalitet. Med dessa skapar vi gynnsamma ljudlandskap för olika typer av offentliga miljöer.

Med kunskap och erfarenhet utvecklar och tillverkar vi produkter i vår egen produktion i Glimåkra. Vi har ett löpande samarbete med många framstående formgivare som har resulterat i en hel del utmärkelser, läs mer här.

The home of acoustic design

Miljöbild över väg med skyltar till Glimåkra

Miljö och kvalitet

Med kunden i fokus strävar vi efter att vår verksamhet ska ha så liten påverkan på miljön som möjligt. Vi använder 100% förnybar energi. Våra produkter är tidlösa och av förstklassig kvalitet med lång livslängd. Vi använder rena, oblandade material så långt det går vilket underlättar återvinning av produkterna. För att ytterligare värna om miljön så väljer vi leverantörer i närområdet, vilket minskar transportsträckorna.

Det är vår målsättning att tillgodose våra kunders krav vid varje enskild order efter de förutsättningar vi har. Våra kunder ska kunna lita på att leveransen sker i rätt tid och med rätt kvalitet.

Glimakra of Sweden är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001. Certifikat finns här.

Flertalet av våra produkter är märkta med Möbelfakta. Möbelfakta ställer hårda krav på kvalitet, miljö och socialt ansvar. Därmed är Möbelfakta den mest kompletta produktmärkningen för svenska möbler. När du köper en produkt som är märkt med Möbelfakta kan du vara säker på att du får en bra produkt.

Glimakra of Sweden Tranås är certifierade hos FSC®. Läs mer här.

Hyvlade träskivor i fabrik

Historia

Vi har arbetat med trä i snart 70 år och har därmed skaffat oss ett gediget kunnande. I fabriken överförs hantverket naturligt mellan olika generationer. Sedan företagets start, 1948, och fram till 1998 var tillverkning av handvävstolar en viktig del av verksamheten. I mitten av 80-talet inriktades verksamheten allt mer mot designade inredningsprodukter för offentlig miljö. 2016 köpte Glimakra of Sweden en produktionsenhet i Tranås, en ledande underleverantör av fanerade komponenter till möbel- och inredningsindustrin.

Glimakra of Sweden är sedan 2007 en del av Garpcokoncernen, garpco.com.

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.