Formgivare

Med innovativa lösningar och fulländad design skapar vårt duktiga inhouse team produkter för att möta kundens önskemål och marknadens krav.

Nyfikna på att se vilka utmärkelser vi har vunnit? Vi har samlat alla här.

Junglewall hänger i ett kontorslandskap
Designers - Superlab

Superlab

Superlab är en experimentell designstudio som driver sitt arbete vid gränslandet mellan forskning, vetenskap, ny teknik och mänskliga värden. Genom att blanda vetenskap med en nyfiken inställning strävar de efter att skapa synergier. Teamet består av yrkespersoner med olika bakgrund och personligheter. Deras arbetsmetod bygger på insikten att de bästa innovationerna uppstår när man vågar utforska udda idéer, sammanföra olika discipliner och testa nya koncept.

Under det senaste årtiondet har Superlab konsekvent fördjupat sin kunskap genom att noggrant studera forskningsrapporter, följa trender och utföra olika typer av studier. De har analyserat data från sociala fenomen, besökt framstående företag och samlat information från olika relevanta källor för att få en djupare förståelse för samspelet mellan den psykologiska, fysiologiska och digitala världen i vår tid. Deras senaste verk, boken ”Disruptive Future”, är en produkt av deras önskan att dela med sig av de lärdomar de har samlat på sig under resans gång.

I ett spännande samarbete med Glimåkra arbetade de utifrån en typisk ”Superlab-metod”, där forskning låg till grund för designprocessen. En av de intressanta undersökningarna var att studera hur artificiell natur påverkar människors sinne och återhämtning. Det är välkänt att människor mår bra av att vistas i och uppleva naturen. Men det visade sig att hjärnan också reagerar positivt på artificiell natur och ger en liknande lugnande effekt. Resultatet av deras arbete blev produkten ”Jungle Wall”, som adresserar de behov som människor har i artificiella miljöer där vi tillbringar alltmer tid. Den skapar en känsla av naturlighet och erbjuder en akustisk miljö som främjar välbefinnande.

Samarbetet med Glimåkra har präglats av ödmjukhet och respekt för varandras djupa kunskaper inom olika områden. Tillsammans har vi kunnat dra nytta av våra unika erfarenheter för att skapa något helt nytt och spännande. Att vara en del av denna gemensamma resa har varit både inspirerande och givande.

Brad Ascalon porträtt

Brad Ascalon

Brad Ascalons prisbelönta studio grundades 2006. En tvärvetenskaplig designer som specialiserar sig på möbler på kontrakt, gästfrihet och bostadsmarknader samt belysning, förpackning och andra konsumentprodukter. Med en minskande inställning till hans hantverk tror Ascalon på design som är okomplicerad, rationell och lyckas hitta den perfekta balansen mellan form, funktion och koncept. Genom detta tillvägagångssätt, i kombination med en stark förståelse för strategidrivna designmöjligheter för sina kunder, anses Ascalon allmänt som en av de ledande amerikanska designrösterna i sin generation.

Woofer i kontorslandskap
Stone Designs medarbetare gruppbild

Stone Designs

Stone är en multi-disciplinär studie som utvecklar inredning och produktprojekt genom ett perspektiv som gör dem unika. Dess huvudsakliga tillgång är dess mänskliga faktor. Stone gör projekt för och på grund av folket. Avancerade projekt; i nästan 25 år har vi alltid fokuserat på samma mål: att hjälpa varandra att vara lyckligare dag efter dag. För hos Stone kommer ingenting framför idén och folket. Hos Stone talar vi om ingenting utöver livserfarenheten. En extremt grundläggande idé som många har glömt.

Kauppi & Kauppi porträtt
Wakufuru bänk och bord i kontorsmiljö

Kauppi & Kauppi

Kauppi & Kauppi är en designerduo med rötter i norra och södra Sverige. Johan och Nina har båda en Magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. 2016 etablerades de den gemensamma studion i Sverige, efter några år utomlands i New York och Frankfurt. Designstudion förhåller sig till design i alla skalor, från rumsliga projekt till taktila objekt i handens skala. Studions designfilosofi präglas av sökandet efter en avskalad och återhållsam design, och ett högtidlighållande av de adderade värden som gör projekt unika och genuina. Inspirationen hittas ofta i kontrasterna, mellan norr och söder och i dynamiken mellan rofylld natur och pulserande stad. Kauppi & Kauppi har uppmärksammats internationellt genom publiceringar och flera designpriser såsom Design S, iF Design Award, Archiproducts Design Award, Muuuz Award och tre German Design Award Gold, för att nämna några av deras hedrande utmärkelser.

Två Work on Wall telefonbås upphänga på vägg
Tim Alpen porträtt

Tim Alpen

Tim Alpen startade sin utbildning inom design på olika hantverksskolor runt om i Sverige men slutförde sin utbildning inom Möbeldesign på Carl Malmsten Furniture Studies. Efter utbildningen startade han Tim Alpen Design i Stockholm. Idag är Tim Alpen Design ett företag som jobbar inom möbeldesign, produktdesign och grafisk formgivning. Idag samarbetar Tim Alpen Design med flera olika företag inom olika produktområden, material och tekniker.

Översikt av kontorsyta med akustiska möbler
Bertil Harström porträttbild

Bertil Harström

Arkitekt SIR/MSA Bertil Harström har samarbetat med Glimakra sedan 1994 och resultatet är en serie produkter varav de flesta, som Natura, Nopiano, Wannabetree och Ziggy, fortfarande är i produktion. De senaste produkterna Sabine och Global Local har Bertil tagit fram i  samarbete med kollegan Johan Kauppi. Förutom design arbetar Bertil idag med utvecklingsprojekt för turistbranschen där Treehotel blivit en internationell framgång. ArcticBath, också i samarbete med Johan Kauppi, är ytterligare ett exempel på ett unikt designarbete i den norrländska glesbygden.

Maria Grönberg porträttbild
Ocean ljudabsorbent på vägg

Maria Grönberg

Maria Grönberg är formgivaren bakom väggabsorbenten Ocean.

Klods hans coat rack
Tom Stepp porträttbild

Tom Stepp

Tom Stepp MAA MDD är formgivaren bakom klädhängaren Klods Hans, garderoben Rock ‘n Roll och exponeringsskåpet Link. Tom är arkitekt vid Kungliga Danska Konstakademin, och vinnare av flera utmärkelser. Han arbetar med ett antal danska och internationella företag, kända för sin exklusiva design och goda kvalitet.

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.