Formgivare

Med innovativa lösningar och fulländad design skapar vårt duktiga inhouse team produkter för att möta kundens önskemål och marknadens krav.

Junglewall hänger i ett kontorslandskap
Superlab medarbetare

Superlab

Superlab startade 2012 som ett forskningsprojekt mellan designern Niklas Madsen och en psykologstudent från Lunds universitet. Målet var att studera effekten av att ”leka” på jobbet och hur det påverkar våra möten och dagliga uppgifter. Vad är effekten av att lägga ”lek” till ditt seriösa företag? Kombinationen av praktisk kunskap för att utforma exceptionella kontor och vetenskaplig forskning om mänskligt beteende visade sig vara en spännande blandning. Intresset för projektet och dess forskning började växa och företag ville snart anlita Superlab. Superlab grundades 2014 som ett experimentellt designlaboratorium med huvudmålet att studera morgondagens framtida arbetsplats och möbeldesign. Under 2016 samlade Superlab all sin kunskap, samlade in forskningsstudier och började resan med att skriva en bok – ”Playful office, the future office philosophy that will turn employees into employees”.

Brad Ascalon porträtt

Brad Ascalon

Brad Ascalons prisbelönta studio grundades 2006. En tvärvetenskaplig designer som specialiserar sig på möbler på kontrakt, gästfrihet och bostadsmarknader samt belysning, förpackning och andra konsumentprodukter. Med en minskande inställning till hans hantverk tror Ascalon på design som är okomplicerad, rationell och lyckas hitta den perfekta balansen mellan form, funktion och koncept. Genom detta tillvägagångssätt, i kombination med en stark förståelse för strategidrivna designmöjligheter för sina kunder, anses Ascalon allmänt som en av de ledande amerikanska designrösterna i sin generation.

Woofer i kontorslandskap
Stone Designs medarbetare gruppbild

Stone Designs

Stone är en multi-disciplinär studie som utvecklar inredning och produktprojekt genom ett perspektiv som gör dem unika. Dess huvudsakliga tillgång är dess mänskliga faktor. Stone gör projekt för och på grund av folket. Avancerade projekt; i nästan 25 år har vi alltid fokuserat på samma mål: att hjälpa varandra att vara lyckligare dag efter dag. För hos Stone kommer ingenting framför idén och folket. Hos Stone talar vi om ingenting utöver livserfarenheten. En extremt grundläggande idé som många har glömt.

Kauppi & Kauppi porträtt
Wakufuru bänk och bord i kontorsmiljö

Kauppi & Kauppi

Kauppi & Kauppi är en designerduo med rötter i norra och södra Sverige. Johan och Nina har båda en Magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. 2016 etablerades de den gemensamma studion i Sverige, efter några år utomlands i New York och Frankfurt. Designstudion förhåller sig till design i alla skalor, från rumsliga projekt till taktila objekt i handens skala. Studions designfilosofi präglas av sökandet efter en avskalad och återhållsam design, och ett högtidlighållande av de adderade värden som gör projekt unika och genuina. Inspirationen hittas ofta i kontrasterna, mellan norr och söder och i dynamiken mellan rofylld natur och pulserande stad. Kauppi & Kauppi har uppmärksammats internationellt genom publiceringar och flera designpriser såsom Design S, iF Design Award, Archiproducts Design Award, Muuuz Award och tre German Design Award Gold, för att nämna några av deras hedrande utmärkelser.

Två Work on Wall telefonbås upphänga på vägg
Tim Alpen porträtt

Tim Alpen

Tim Alpen startade sin utbildning inom design på olika hantverksskolor runt om i Sverige men slutförde sin utbildning inom Möbeldesign på Carl Malmsten Furniture Studies. Efter utbildningen startade han Tim Alpen Design i Stockholm. Idag är Tim Alpen Design ett företag som jobbar inom möbeldesign, produktdesign och grafisk formgivning. Idag samarbetar Tim Alpen Design med flera olika företag inom olika produktområden, material och tekniker.

Översikt av kontorsyta med akustiska möbler
Bertil Harström porträttbild

Bertil Harström

Arkitekt SIR/MSA Bertil Harström har samarbetat med Glimakra sedan 1994 och resultatet är en serie produkter varav de flesta, som Natura, Nopiano, Wannabetree och Ziggy, fortfarande är i produktion. De senaste produkterna Sabine och Global Local har Bertil tagit fram i  samarbete med kollegan Johan Kauppi. Förutom design arbetar Bertil idag med utvecklingsprojekt för turistbranschen där Treehotel blivit en internationell framgång. ArcticBath, också i samarbete med Johan Kauppi, är ytterligare ett exempel på ett unikt designarbete i den norrländska glesbygden.

Maria Grönberg porträttbild
Ocean ljudabsorbent på vägg

Maria Grönberg

Maria Grönberg är formgivaren bakom väggabsorbenten Ocean.

Klods hans coat rack
Tom Stepp porträttbild

Tom Stepp

Tom Stepp MAA MDD är formgivaren bakom klädhängaren Klods Hans, garderoben Rock ‘n Roll och exponeringsskåpet Link. Tom är arkitekt vid Kungliga Danska Konstakademin, och vinnare av flera utmärkelser. Han arbetar med ett antal danska och internationella företag, kända för sin exklusiva design och goda kvalitet.

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.