Glimakra of Sweden lanserar BuildUp Meeting Pods & Pavilions – en kollektion storskaliga, öppna och dämpade mötesrum.

BuildUp Meeting Pods & Pavilions är en ny kollektion akustiska mötespoddar och paviljonger inspirerade av skogen. Ett koncept som präglas av öppenhet, tillgänglighet och funktionalitet. Utvecklat av Glimakra of Sweden i samarbete med Kauppi & Kauppi designstudio.

Konceptet BuildUp positionerar sig i gränslandet mellan arkitektur och möbler. Storskaliga mötesrum som omdefinierar arketypen av en podd – en design där rumsupplevelsen har värderats lika högt som akustiken. Öppna, luftiga rum som är inkluderande och följer en skandinavisk designtradition.

”Föreställ dig en glänta i skogen, ett behagligt rum där träden omfamnar och du gärna stannar kvar en stund. En dämpad vilsam plats, men som aldrig är helt tyst. Under designprocessen med BuildUp, har vi hela tiden burit med oss skogen som en inspiration. Visionen har varit att skapa välkomnande, behagliga mötesrum som varken stänger in eller stänger ute. Rum som erbjuder fokus, men som inte nödvändigtvis är knäpptysta. Miljöer som känns naturliga att vistas i tillsammans.” – Kauppi & Kauppi

Den första lanseringen av BuildUp Meeting Pods & Pavilions omfattar tre poddar i olika storlekar, samt en helt öppen paviljong. Ett runt rum för möten om 4–6 personer (10m²), ett mellanstort ovalt rum för gruppmöten om 8–10 personer (17m²) och ett stort ovalt rum för konferensmöten om 12–14 personer (20m²). Den öppna paviljongen lämpar sig väl för informella möten eller för att skapa en trevlig avskärmad plats. Hela konceptet har ett avskalat och minimalistiskt uttryck, som lämpar sig naturligt för att definiera och dela in stora interiörer så som kontorslandskap.

Väggelementen har en lika god ljudabsorption på både in- och utsidor, vilket gör att de dämpade mötesrummen även fungerar som en effektiv akustisk lösning för den större interiören utanför poddarna. Väggarnas akustiska uppgift är att reducera efterklangstid, mer än att åstadkomma helt tysta miljöer. Inuti poddarna är atmosfären vilsamt dämpad, samtidigt bevaras en behaglig medhörning från omgivningen.

”Vår ambition var att designa en rumsupplevelse att längta till. Poddarna är vänliga och ombonade och gestalterna blir till arkitektoniska möbler. Samtidigt har en rad tekniska lösningar och finesser integrerats i designen, för att göra rummen funktionella och kreativa. Vår design har tagit fasta på den långa tradition och stora kunskap om träproduktion, textil beklädnad och akustiklösningar som kännetecknar Glimakra of Sweden.” – Kauppi & Kauppi

Poddarna har generöst tilltagna entréer utan trösklar – tillgängliga och välkomnande för alla. Rummen kan fås med en eller två entréer som stängs till genom ljudabsorberande gardiner, antingen automatiskt motordrivet eller manuellt. Mötespoddarna är utrustade med en svängd magnetisk skrivtavla som följer rumsformen. Motstående vägg är förberett med ett flexibelt monitorfäste, samt eluttag och AV-ingång. Alla väggsegment har en tekniksockel i metall för enkel kabel- och teknikdragning, samt placeringar av lättåtkomliga eluttag.

Genom takribborna av massivt trä tas den omgärdande lokalens ljus, eller dagsljus, in i poddarna och bevarar kontakt med utsidan. För att ge rummen en behaglig grundbelysning är kortsidorna utrustade med bländfri LED belysning. Kompletterande belysning ovan bord kan enkelt installeras pendlad från takribborna, eller genom ribborna från den yttre interiörens undertak. Om byggnaden har ett sprinklersystem, så fungerar det över poddarna och paviljongerna eftersom taket utgörs av ett öppet ribbverk.

Alla enheter har en helt självbärande konstruktion, vilket medför att inga förankringar i golv, vägg eller tak är nödvändiga. Ställfötter är inkluderade för att kompensera för ojämna golv. Poddarna och paviljongerna är lätta att bygga upp, installera och flytta om en ny uppställning önskas.

Mer information om BuildUp Meeting Pod R8.

Ladda ner press-release och bilder för BuildUp_Meeting Pods and Pavilions_2021_By Glimakra of Sweden.

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.