JungleWall

Artificiell natur som ljuddämpar och ger möjlighet till återhämtningFlera forskningsrapporter, bland annat Exeter University i Storbritannien, visar att naturen är den bästa platsen för återhämtning. Vi behöver se naturen, och helst vistas i den, för att må bra. Naturen tillhandahåller också den bästa akustiska miljön. Det intressanta är dock att hjärnan registrerar artificiell natur på samma sätt och ger samma lugnande effekt.

Trots all information kring naturens betydelse på arbetsplatsen, prioriteras ofta växterna in sist i projekten. Skötseln och den avancerade tekniken för större växtväggar känns komplicerade och kostsamma.

Ur allt detta väcktes idén till JungelWall.

JungleWall är en serie ljuddämpande blad i olika mönster. Materialet är gjort av filt och bladen kan monteras på ett sätt som skapar ett avstånd till väggen.

”Det var viktigt att återspegla en naturlig känsla i JungleWall, därav avståndet mellan blad och vägg som ger en effektfull rörelse i bladen”, säger Niklas Madsen på Superlab.

Dessutom skapar materialet i JungleWall tillsammans med avståndet till väggen en bra förutsättning till ljuddämpning.

JungleWall används med fördel på stora partier på en arbetsplats/offentlig miljö likt en fondvägg.

Lansering: Stockholm Furniture Fair, 5 Februari 2019
Design: Superlab
Läs mer: https://glimakra.com/product/junglewall/
Ladda ner: JungleWall
#glimakra.of.sweden #junglewall
Presskontakt: Rita Katakalidou rita@glimakra.com

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.