LimbusBarn 270

Fridfulla tysta vinterlandskap har inspirerat Glimakra of Sweden och Johan Kauppi i deras senaste samarbete. Tillsammans har de utvecklat en familj möbler för akustiskt balanserade arbetsmiljöer – samtidigt som ett öppet kontorslandskap bibehålls. LimbusBarn
& Fences handlar om horisontalitet, repetition och transparens.

Limbus Barn & Fences är en samling golvskärmar och paviljonger utformad för att dela in och definiera områden i kontorsmiljöer och storskaliga interiörer. Producerad av Glimakra of Sweden, designad av Johan Kauppi, lanserades familjen på Stockholms Furniture & Light Fair 2018. Nu lanserar vi en mindre version av LimbusBarn – kallad LimbusBarn270. LimbusBarn and Fences skapar ljuddämpade miljöer och områden, samtidigt som den öppna känslan av rymd kan bevaras. Ett system med finstämda detaljer, mjuka repeterade linjer och men en stor flexibilitet – målet är att göra öppna interiörer ljudmässigt behagliga.

Har du någon gång tänkt på att vinterlandskap har en alldeles egna karismatisk ljudbild? Frågan blev starten på Johan Kauppis ambition att skapa en tyst kontorsmiljö, inspirerad av de traditionella former som finns i Norrland. Ett vanligt inslag i de norrländska landskapen är de karakteristiska snöstaketen, uppförda i rytmiska horisontella rader – ett semitransparent mönster, avsett att dela landskapet i väderbrytande skiljeväggar, snarare än gränser. En annan vanlig gestalt är den luftigt byggda ladan, som ofta ligger mitt ute på fältet. När snö faller och täcker landskapet, försvinner alla skarpa hörn och ger allt ett näst intill stoppat utseende. Precis som hörnen blir mjuka,
dämpas även skarpa ljud. Landskapen blir fridfulla platser med mjuka linjer, luftiga skiljeväggar och mönster – vem skulle inte önska sig samma egenskaper i ett öppet kontorslandskap?

Limbus Barn 300 och 270 fungerar som en öppen, men samtidigt tyst, paviljong som kan användas som mötesplats och arbetsplatser. Antalet paviljonger och hur de placeras i förhållande till varandra förstärker det uttryck man vill skapa i rummet. Ska de upplevas som ett litet kluster av stugor avsedda för kreativa möten eller som en ”sammanträdeslada”? Eller varför inte placerad en som en avsides fristående skrivarstuga, när det behövs extra fokus? Paviljongen har ett askgolv, eluttag och är förberett för hängande pendelarmaturer.
Hela möbelfamiljen bygger på ett av Glimakra of Sweden´s signum, tygklädda absorbenter, alla enhetligt monterade på konsekvent avstånd. Monteringshakarna är dolda och osynligt integrerade. Inga extra verktyg behövs och endast fåtalet skruvar används för att montera stålrör och stålram.

Lansering: Stockholm Furniture Fair, 5 Februari 2019
Design: Kauppi & Kauppi
Läs mer: https://glimakra.com/product/limbusbarn-270/
Ladda ner: LimbusBarn 270
#glimakra.of.sweden #limbus #barn&fences
Presskontakt: Rita Katakalidou rita@glimakra.com

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.