LimbusFloor Subtle GreenFrame

Press release, 24 januari, 2018

Glimakra of Sweden bidrar till bättre inomhusklimat, trevligare arbetsplatser och gladare växter med nya LimbusFloor Subtle GreenFrame designad av Johan Kauppi

Vem önskar inte fler gröna fönster på jobbet? GreenFrame är en golvskärm med belysning som ger krukväxter och grönska en framträdande roll i interiörer, även där dagsljuset kanske inte är tillräckligt. GreenFrame tillverkas helt i massiv ask och bidrar till bättre inomhusklimat, trevligare arbetsplatser och gladare växter.

flower screen, furniture, workplace, quality, ljuddämpande, soundabsorbing , akustisk design, kontorsmöbler, soundabsorption, sound reducing, acoustic design, scandinavian design, office furniture, ljudabsorberande, kvalitet, arbetsplats

GreenFrame är en golvskärm för krukväxter med integrerad belysning, designad av Johan Kauppi för Glimakra of Sweden, som premiärlanseras under Stockholm Furniture Fair 2018. GreenFrame låter växter få en framträdande roll i interiörer och inredningar, även där dagsljuset kanske inte räcker till. GreenFrame är en modern trämöbel, ambitiöst tillverkad helt i massiv ask med finstämda detaljer och en avancerat integrerad teknik, som bidrar till bättre inomhusklimat, trevligare arbetsplatser och gladare växter.

I Skandinavien har vi färre timmar dagsljus under det mörka halvåret och en stödbelysning behövs ofta för att hjälpa till med övervintringen av krukväxter. GreenFrame kan möbleras var för sig som gröna punkter mitt i rum eller som spännande fonder intill väggar. De kan repeteras i långa rader eller ställas i vinklar. Ramarna är stabila och luftigt konstruerade och tillåter växtvalet att prägla möblernas uttryck.

”Jag ville undersöka hur mycket en golvskärm kunde förenklas. När bara en naken elegant trästomme återstod, blev jag istället intresserad av att se vad den kunde fyllas med. Jag längtar ofta till skogen och har en vacker rumsgran vid mitt arbetsbord som alltid gör mig glad. Kanske mina växter skulle passa att ramas in? För att få växterna att trivas behövs det ljus, Glimakra of Sweden har gjort ett imponerande jobb med att integrera belysning i ramens överkant. Resultatet är en avskalad och återhållsam möbel i massivt trä, en blandning mellan rumsavdelare, växtmöbel och armatur.”

Limbus GreenFrame kan ses som ett syskon till de ljuddämpande golvskärmarna Limbus Subtle, också från av Glimakra of Sweden (exklusivt publicerad av Designboom 2017 och en av vinnarna i German Design Award 2018), eftersom de delar samma dimensioner och signifikativa träben. Men i allt övrigt är de varandras totala motsatser. Hursomhelst har de ett gemensamt uppdrag – att bidra till en bättre och trevligare arbetsplats eller inomhusmiljö. Limbus Subtle är en tät avdelare i möbeltyg med extra hög ljudabsorbtion, och Limbus GreenFrame är en transparent skärm med belysning som skapar trivsel. Krukväxter bidrar även de till rumsakustiken genom sin förmåga att diffusera ljud. De två möbelskärmarna kompletterar varandra och är tänkta att möbleras tillsammans.

Möbeln tillverkas helt i massiv ask genom avancerad CNC-teknik, där belysning, teknik och elkabelgenomföring är dold i själva ramen och levereras färdigmonterad. Växtfat och ben skruvas fast undertill genom ramen och en lång sladd med fotbrytare låter dig enkelt tända och släcka möbeln. På de tre växtfaten kan valfria växter placeras efter tycke och smak med en höjd upp till ca 900 mm.

Fakta
Golvskärm för krukväxter, med integrerad belysning.
Total bredd & höjd: 1400 x 1300 mm.
Vikt: 15.5 kg
Belysning: Stödljus för växter; 24V LED-belysning, 19.2 W/m, 3000K, vitt ljus. Belysning och drivdon är integrerad i träramen. 3m kabel och fotbrytare.
Ram: Massiv ask, 82 x 40 mm. Kabel med dold genomföring integrerad i sidostolpe.
Ben: 420 x 300 x 40 mm i massiv ask. Benet bygger Ca. 300 mm.
Plats för krukväxter: 3 fat i massiv ask, 195 x 315 mm.
100% återvinningsbara material.

Fotograf:
Alla foton & illustrationer, Kauppi & Kauppi

flower screen, blomsterskärm, furniture, workplace, quality, ljuddämpande, soundabsorbing , akustisk design, kontorsmöbler, soundabsorption, sound reducing, acoustic design, scandinavian design, office furniture, ljudabsorberande, kvalitet, arbetsplats

Lansering: Stockholm Furniture Fair, 6 Februari 2018

Läs mer: https://glimakra.com/product/limbus-floor-subtle-greenframe/

Ladda ner: Mediapack

#glimakra.of.sweden #limbus #greenframe

Presskontakt: Rita Katakalidou rita@glimakra.com

 

Skaffa vårt nyhetsbrev

När du väljer att motta vårt nyhetsmail, ger du även ditt samtycke för att vi lagrar dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer här https://glimakra.com/om-oss/gdpr.