Golvskärmar

Golvskärmar är en trendig inredningsdetalj som används för att skapa avgränsade ytor och för att skapa tystare och lugnare arbetsmiljöer. Nedan ser du de golvskärmar vi på Glimakra of Sweden stolt tagit fram.

Ljudabsorberande golvskärmar och skärmväggar

Att många av dagens arbetsplatser har öppna planlösningar är inget som är ovanligt. Det finns en rad olika fördelar med öppna kontorslandskap, men med fördelar kommer oftast också nackdelar. Öppna kontorslandskap kan vara ett problem för den som behöver lugn och ro för att kunna genomföra sitt arbete. Med ljudabsorbenter, så som skärmväggar, golvskärmar eller takabsorbenter, kan du enkelt skapa en tystare och lugnare arbetsmiljö eftersom det minskar ljudnivån. Skärmväggar är en mångsidig och flexibel lösning eftersom de är designade för att enkelt kunna flyttas på och anpassas efter specifika miljöer och förutsättningar.

Ljudabsorberande möbler som skärmväggar, golvskärmar och bordsskärmar minskar spridningen av ljud men kan inte helt eliminera det. Detta innebär att du kommer höra samtal från kortare avstånd, dock med en mer behaglig ljudnivå. Skärmväggar som är klädda i material som absorberar ljud fungerar definitivt mycket bättre än exempelvis en naken trävägg. Skärmväggar är vanligtvis uppbyggda med ljudabsorberande material, och ju tjockare väggen är desto mer ljud kan den stänga ute.

Skapa en bättre ljudmiljö genom att kombinera golvskärmar med andra ljudabsorbenter

Rekommendationen för öppna kontorslandskap är att använda sig av flera skärmväggar för att uppnå bästa resultat, gärna i kombination med exempelvis takabsorbenter.

Vi på Glimakra of Sweden har ett brett sortiment av skärmväggar, särskilt utvecklade för att kombinera visuell och akustisk design. Resultatet av denna kombination är inget annat än världsklass. Våra väggar kommer i olika höjder och utföranden för att kunna uppfylla de flesta önskemål och krav som ställs av både dig och ditt kontorslandskap.

Berätta mer

Frågor? Tala direkt med någon av våra experter. Lämna ditt telefonnummer eller din e-postadress så kommer vi att kontakta dig.

Kontakta mig