Arbetsbås

Arbetsplatser med öppen planlösning kan vara utmanande när det gäller att skapa avskildhet och koncentrerat arbete. Lösningen? Tygklädda och ljudabsorberande arbetsbås från Glimakra of Sweden. Dessa modulbaserade bås skapar avskärmade arbetsstationer och rum-i-rum i det öppna kontoret.

Vad är ett arbetsbås? 

Ett arbetsbås är en avskild och avgränsad arbetsplats som används i kontorsmiljöer för att erbjuda en mer privat och koncentrerad arbetsmiljö. Det är en fysisk struktur eller ett avskilt utrymme som är utformat för att ge användaren en plats där de kan arbeta ostört och undvika distraktioner från det omgivande kontorslandskapet. Arbetsbåsen kan vara ljudabsorberande och erbjuder ofta en viss grad av visuell integritet för att främja produktivitet och fokus. De kan vara utrustade med nödvändiga arbetsredskap, belysning och eluttag för att möta behoven hos enskilda användare. 

Skapa avskildhet och produktivitet: 

I en öppen kontorsmiljö är det viktigt att erbjuda avskilda utrymmen för möten och koncentrerat arbete. Genom att inreda med tygklädda och ljudabsorberande arbetsbås kan du dämpa ljudnivån och skapa avskärmade arbetsstationer. Detta hjälper de anställda att fokusera och minimera distraktioner. Arbetsbåsen fungerar som rum-i-rum och ger möjlighet till konfidentiella samtal och privat arbete. 

Fördelar med arbetsbås 

Det finns flera fördelar med att använda arbetsbås i kontorsmiljöer. Här är några anledningar till varför man kan dra nytta av arbetsbås: 

  1. Koncentration och produktivitet: Arbetsbås erbjuder en avskild och ostörd arbetsmiljö. Genom att skapa en fysiskt avgränsad plats kan användare undvika distraktioner och fokusera bättre på sitt arbete. Detta kan leda till ökad koncentration och produktivitet.
  2. Ljudisolering: Många arbetsbås är utformade med ljudabsorberande material, vilket hjälper till att minska ljudnivån från omgivande kontorsaktiviteter. Detta skapar en tystare och mer lugn arbetsmiljö och minskar störande ljud som kan påverka koncentrationen.
  3. Avskildhet och integritet: Arbetsbås ger användare en känsla av integritet och avskildhet. De skapar en visuell barriär som minskar synligheten från andra personer i kontorslandskapet. Detta kan vara värdefullt för uppgifter som kräver sekretess eller koncentration utan distraktioner.
  4. Variation i arbetsmiljön: Genom att erbjuda olika arbetsmiljöer, inklusive arbetsbås, kan kontorsmiljön erbjuda variation och valmöjligheter för de anställda. Det ger dem möjlighet att välja den arbetsplats som passar deras arbetsuppgifter och behov bäst.
  5. Informella mötesrum: Arbetsbås kan också användas som informella mötesrum eller samarbetsutrymmen för mindre grupper. Genom att skapa avskilda utrymmen kan arbetsbås ge en plats för snabba möten eller diskussioner utan att störa andra i det öppna kontoret.

Limbus Hexagon för en privat arbetsmiljö: 

En populär modell är Limbus Hexagon, som använder en geometrisk hexagonform för att skapa effektiva fokusarbetsplatser. Med fem skärmar omkring sig får man en mer privat och ombonad arbetsmiljö än traditionella arbetsbås. En fördel med Limbus Hexagon är att ju fler hexagoner som läggs till i ett kluster, desto mer prisvärd blir det per arbetsplats då de delar skärmar på ett effektivt sätt. Kopplingssystemet är unikt för Glimakra of Sweden och montering är enkel och smidig. 

Limbus C- och H-uppställningar för flexibla arbetsplatser: 

Limbus erbjuder även C- eller H-uppställningar för tillfälliga arbetsplatser med fokus på enskilt arbete. Bordsskivorna kan vara elektriskt justerbara för att passa olika användares behov och preferenser. Det eleganta formspråket med rundade hörn ger en känsla av kvalitet, och systemets flexibilitet gör att det kan anpassas till de flesta kontorsmiljöer. 

Arbetsbås från Glimakra of Sweden är den perfekta lösningen för att skapa avskilda arbetsplatser och rum-i-rum i öppna kontorsmiljöer. Genom att använda tygklädda och ljudabsorberande bås kan du minska ljudnivån och ge de anställda en bättre arbetsmiljö för koncentration och produktivitet. Med olika modeller som Limbus Hexagon, C– och H-uppställningar kan du skapa flexibla och anpassningsbara arbetsplatser som passar ditt kontors behov. Satsa på Glimakra of Swedens arbetsbås för att skapa en avskild och produktiv arbetsmiljö. 

Berätta mer

Frågor? Tala direkt med någon av våra experter. Lämna ditt telefonnummer eller din e-postadress så kommer vi att kontakta dig.

Kontakta mig